Polévka z pečené dýně recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí1 porce

Hitem letošní dýňové sezóny je jednoznačně tento lahodný dýňový krém s jedinečnou chutí pečené dýně. Hokaido dýně má kromě své skvělé chuti další výhodu, nemusí se loupat a tak si ušetříte spousty času i nervů.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 kg dýně Hokkaido
  • 1 cibule
  • olivový olej na zastříknutí
  • sůl
  • 875 mlkuřecího vývaru
  • 250 mlsmetany ke šlehání
  • 1 lžíce medu
  • Servírování:
  • zakysaná smetana
  • oblíbené pečivo
  • dýňová semínka


Způsob přípravy

Troubu předehřejte na 220 °C. Dýni omyjte, osušte, přepulte, vydlabejte semínka a pak ji dejte na plech vyložený pečicím papírem řeznou stranou nahoru, přidejte celou cibuli (i se slupkou), zastříkněte olejem, posypte solí a pečte 55–60 minut.

Pak dejte změklou dýni spolu s kousky oloupané cibule a 250 ml kuřecího vývaru do mixéru a rozmixujte dohladka. Poté směs přelijte do hrnce, vlijte zbylý vývar, smetanu a med a společně zahřejte. Podle chuti dosolte. Polévku přelijte do termosky.

Podávejte navrchu zakápnuté smetanou a praženými dýňovými semínky. Skvěle se bude hodit také čerstvě pečený chléb.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Polévka z pečené dýně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Polévka z pečené dýně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu polévka pečené dýně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka z pečené dýně

Kde najít informace



×