Polévka z pečených paprik recept
Tato polévka vás nadchne jemnou chutí předpečených a do krémová rozmixovaných paprik. Je vydatná a provoněná výbornými bylinkami. Můžete ji doplnit o vařené těstoviny
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 červené papriky,
- 1 žlutá paprika,
- 1 zelená paprika,
- 2 malé brambory,
- 1 rajče,
- půl hrnečku olivového oleje,
- 1 lžička tymiánu,
- 1 lžička bazalky,
- 2 velké cibule,
- 1 lžíce cukru,
- 1 lžíce vegety,
- 2 lžíce balsamikového octa,
- sůl dle chuti
Způsob přípravy
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Papriky a rajče opláchneme a nakrájíme na kousky, které rozprostřeme na plech. Pokapeme olejem a posypeme sušenými bylinkami. Pečeme zhruba půl hodiny.
V hlubším hrnci rozpustíme cukr a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme krátce restovat do zlatova. Zalijeme 1 litrem vody a přidáme pokrájenou bramboru, polévkové koření a vaříme 15 minut.
Upečenou zeleninu z trouby přidáme do hrnce se zeleninovým vývarem. Dochutíme octem a solí a rozmixujeme tyčovým mixérem do jemné krémové polévky.