Polévkové nudle bez lepku jsou k nerozeznání od těch obyčejných. A pro ty, co nesnáší lepek, to bude příjemná změna od jiných zavářek, jako je třeba rýže nebo pohanka. (celý recept)
Polévkové nudle bez lepku jsou k nerozeznání od těch obyčejných. A pro ty, co nesnáší lepek, to bude příjemná změna od jiných zavářek, jako je třeba rýže nebo pohanka....
V míse všechny druhy mouky dobře promícháme. 4 lžíce moučné směsi vysypeme na kuchyňský vál, uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Rukama vypracujeme hodně tuhé těsto.
Pokud je těsto řídké, přidáváme podle potřeby moučnou směs. Když máme těsto správně vypracované, na pomoučeném vále z něj vyválíme placku silnou 1 až 2 mm. Z této placky nakrájíme pruhy široké asi 5 cm a necháme je proschnout.
Proschlé placky pak skládáme na sebe a krájíme z nich ostrým nožem tenké nudličky. Ty pak rozprostřeme na tác a necháme alespoň 24 hodin sušit. Usušené nudle uložíme do chladna a sucha a podle potřeby používáme do polévky.