Recept Pomalu pečená jehněčí plec

Detail receptu na jídlo Pomalu pečená jehněčí plec. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Pomalu pečená jehněčí plec

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Pomalu pečená jehněčí plec je sice trochu náročnější na náš čas, ale jemné a měkké maso nám to bohatě vynahradí.Jako příloha se nejčastěji vaří bramborová kaše, ale to už je volba každého z nás.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Očištěnou plec osolíme a okořeníme pepřem a celou také potřeme olivovým olejem.
Velký pekáč také vymažeme olejem, vyskládáme do něj pokrájenou cibuli a navrch položíme připravenou jehněčí plec.

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.Po této době snížíme teplotu na 140 stupňů a pečeni podlijeme vodou tak, aby vrstva vody byla asi 0,5 cm ode dna.Pekáč přikryjeme víkem a pečeme při snížené teplotě 4 hodiny. Občas zkontrolujeme hladinu vody v pekáči a v případě potřeby ji doplníme, aby se úplně neodpařila.

Po čtyřech hodinách do pekáče kolem masa navrstvíme pokrájená naložená rajčata.Na ně nasypeme tymián, oloupaný česnek a to vše pokapeme octem.Pekáč vrátíme do trouby a pečeme ještě půl hodiny.

Nyní se ujistíme, že je maso měkké a vyndáme ho z pekáče na talíř.Z pekáče z povrchu odstraníme přebytečný vypečený tuk a maso můžeme vrátit zpět. Přílohu si zvolíme, jak už jsme řekli na začátku, podle své chuti.Také bramborový knedlík a špenát by vůbec nebyl špatný.

Pomalu pečená jehněčí plec je sice trochu náročnější na náš čas, ale jemné a měkké maso nám to bohatě vynahradí.Jako příloha se nejčastěji vaří bramborová kaše, ale to už je volba každého z nás. Tr...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 260 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Pomalu pečená jehněčí plec


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Pomalu pečená jehněčí plec

Ingredience receptu Pomalu pečená jehněčí plec

2,5 kg jehněčí plece
2 paličky česneku
3 snítky tymiánu
8 menších cibulek
1 lžíce balzamikového octa
2 konzervy naložených rajčat (asi 800 g)
olivový olej
mletý černý pepř
sůl

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Maso
Hledat podobné recepty jako Pomalu pečená jehněčí plec

Podobné recepty jako Pomalu pečená jehněčí plec


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů