Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. (celý recept)
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křehké a jemné masíčko, můžeme podávat třeba s kuskusem, nebo se špenátem, ale sta...
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křehké a jemné masíčko, můžeme podávat třeba s kuskusem, nebo se špenátem, ale stačí i čerstvý chléb.
Připravíme marinádu. V míse rozetřeme pokrájený česnek se solí, přidáme trochu citronové šťávy, med, melasu a olivový olej. Vše důkladně promícháme až vznikne hustá pasta.
Maso po celé ploše propícháme jehlou. Velký pekáč vyložíme pečící folií, položíme na ni maso a celé ho potřeme marinádou.
Pekáč zakryjeme víkem a uložíme ho s masem na 12 hodin do ledničky.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Maso po marinování vyndáme z ledničky a necháme ho stát tak dlouho, až dosáhne pokojové teploty. Pak maso zakryjeme "stanem" z pečící folie a pekáč vložíme do trouby. Snížíme teplotu na 140 stupňů a zvolna pečeme 5 až 6 hodin. Občas maso podlijeme trochou citronové šťávy. Když jde maso od kosti oddělit vidličkou, je jehněčí správně upečené.
Můžeme k němu připravit dip smícháním bílého jogurtu s utřeným česnekem.