Recept Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem

Detail receptu na jídlo Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křehké a jemné masíčko, můžeme podávat třeba s kuskusem, nebo se špenátem, ale stačí i čerstvý chléb.

Připravíme marinádu. V míse rozetřeme pokrájený česnek se solí, přidáme trochu citronové šťávy, med, melasu a olivový olej. Vše důkladně promícháme až vznikne hustá pasta.

Maso po celé ploše propícháme jehlou. Velký pekáč vyložíme pečící folií, položíme na ni maso a celé ho potřeme marinádou. Pekáč zakryjeme víkem a uložíme ho s masem na 12 hodin do ledničky.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Maso po marinování vyndáme z ledničky a necháme ho stát tak dlouho, až dosáhne pokojové teploty. Pak maso zakryjeme "stanem" z pečící folie a pekáč vložíme do trouby. Snížíme teplotu na 140 stupňů a zvolna pečeme 5 až 6 hodin. Občas maso podlijeme trochou citronové šťávy. Když jde maso od kosti oddělit vidličkou, je jehněčí správně upečené.

Můžeme k němu připravit dip smícháním bílého jogurtu s utřeným česnekem.

Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křehké a jemné masíčko, můžeme podávat třeba s kuskusem, nebo se špenátem, ale sta...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 5 min
  • Počet porcí 6

Recenze a hodnocení receptu Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem

Ingredience receptu Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem

2 kg jehněčí pečeně
šťáva ze 4 citronů
9 stroužků česneku
pár listů čerstvé máty
sůl
4 lžíce olivového oleje
4,5 lžíce medu
4,5 lžíce melasy z granátového jablka

dip:
bílý smetanový jogurt
utřený česnek

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Maso
Hledat podobné recepty jako Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem

Podobné recepty jako Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů