recepty

Pomalu pečené kuře s brambory


Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory nasáknou chuť a šťávu z masa...
(celý recept)

Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory nasáknou chuť a šťávu z masa. Do pekáče vymazaného máslem vložíme kuře a obl...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 kuře (váha do 2 kg)
  • 1 kg brambor
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 2 hlavičky česneku
  • 6 ks bobkového listu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 citron
  • máslo
  • sůl
  • mletý pepř

Způsob přípravy

Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory nasáknou chuť a šťávu z masa. Do pekáče vymazaného máslem vložíme kuře a obložíme ho brambory. Kuře také potřeme máslem a vše osolíme a opepříme. Do pekáče vložíme ještě čenekové hlavičky překrojené na polovinu a vše zalijeme bílým vínem. Pekáč překryjeme alobalem a v předehřáté troubě (160 stupňů) pečeme přibližne 1 hodinu. Pak odstraníme alobalovou folii, promícháme brambory, přidáme snítky rozmarýnu, bobkový list, citron rozdělený na kousky a pečeme odkryté dalších 5O minut. Nakonec zvýšíme teplotu trouby na 220 stupňů a dopékáme do zlatova asi půl hodiny. Kuře vyndáme z pekáče a před porcováním ho necháme 15 minut odpočinout pod alobalem aby nevychladlo. Podáváme s brambory, které jsme mezitím také udržovali v teple. Můžeme přelít vypečenou šťávou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pomalu pečené kuře brambory .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pomalu pečené kuře s brambory

Naši partneři