Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory nasáknou chuť a šťávu z masa. (celý recept)
Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory nasáknou chuť a šťávu z masa.
Do pekáče vymazaného máslem vložíme kuře a obl...
Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory nasáknou chuť a šťávu z masa.
Do pekáče vymazaného máslem vložíme kuře a obložíme ho brambory. Kuře také potřeme máslem a vše osolíme a opepříme. Do pekáče vložíme ještě čenekové hlavičky překrojené na polovinu a vše zalijeme bílým vínem. Pekáč překryjeme alobalem a v předehřáté troubě (160 stupňů) pečeme přibližne 1 hodinu.
Pak odstraníme alobalovou folii, promícháme brambory, přidáme snítky rozmarýnu, bobkový list, citron rozdělený na kousky a pečeme odkryté dalších 5O minut.
Nakonec zvýšíme teplotu trouby na 220 stupňů a dopékáme do zlatova asi půl hodiny.
Kuře vyndáme z pekáče a před porcováním ho necháme 15 minut odpočinout pod alobalem aby nevychladlo. Podáváme s brambory, které jsme mezitím také udržovali v teple. Můžeme přelít vypečenou šťávou.