recepty

Pomalu vařený irský guláš


Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za to...
(celý recept)

Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za to. Do velkého hrnce vložíme hovězí maso nakrájené na větší kusy, nakrájené b...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření34 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 4 hrnky kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 malá zelná hlávka
  • 3 špetka mletého černého pepře
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 2 celerové stonky pokrájené na kousky
  • 2 mrkve nakrájené na kostky
  • 700 g brambor nakrájených na kostky
  • 1,5 kg hovězího masa
  • 1 láhev piva
  • sůl
  • zelená petrželka

Způsob přípravy

Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za to. Do velkého hrnce vložíme hovězí maso nakrájené na větší kusy, nakrájené brambory, cibuli, nakrájené zelí,celer, mrkev, zalijeme to pivem a kuřecím vývarem. Přidáme bobkový list, pepř a špetku soli. Hrnec přikryjeme poklicí, guláš přivedeme k varu a za občasného dohledu a zamíchání ho zvolna vaříme 3 až 4 hodiny, dokud maso úplně nezměkne. Je-li potřeba, dobu vaření můžeme prodloužit. Pak maso vyndáme z hrnce a dvěma vidličkami ho roztrháme na menší kousky. Vrátíme maso do guláše a vše důkladně promícháme. Odstraníme bobkový list a podle chuti dosolíme, případně ještě opepříme. Jednotlivé porce na talíři posypeme čerstvou zelenou petrželkou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pomalu vařený irský guláš.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pomalu vařený irský guláš .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pomalu vařený irský guláš

Naši partneři