Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za to. (celý recept)
Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za to.
Do velkého hrnce vložíme hovězí maso nakrájené na větší kusy, nakrájené b...
Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za to.
Do velkého hrnce vložíme hovězí maso nakrájené na větší kusy, nakrájené brambory, cibuli, nakrájené zelí,celer, mrkev, zalijeme to pivem a kuřecím vývarem. Přidáme bobkový list, pepř a špetku soli.
Hrnec přikryjeme poklicí, guláš přivedeme k varu a za občasného dohledu a zamíchání ho zvolna vaříme 3 až 4 hodiny, dokud maso úplně nezměkne.
Je-li potřeba, dobu vaření můžeme prodloužit.
Pak maso vyndáme z hrnce a dvěma vidličkami ho roztrháme na menší kousky. Vrátíme maso do guláše a vše důkladně promícháme. Odstraníme bobkový list a podle chuti dosolíme, případně ještě opepříme.
Jednotlivé porce na talíři posypeme čerstvou zelenou petrželkou.