recepty

Pomalu vařený lilek


Pomalu vařený lilek je skvělé jídlo ze zeleniny. Bude chutnat určitě nejen vegetariánům...
(celý recept)

Pomalu vařený lilek je skvělé jídlo ze zeleniny. Bude chutnat určitě nejen vegetariánům. Opečený plátek chleba je k tomuto jídlu skvělou přílohou. Do kastrolu nalijeme olej a osmahneme na něm pokrá...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření8 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 500 g lilku
  • 1 lžička koriandrových semen
  • 300 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 50 g sušených rajčat
  • 4 lžíce olivového oleje
  • malý kousek fenyklu nakrájený na plátky
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • zálivka:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kaparů
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • špetka nadrobno nasekané pažitky
  • špetka nadrobno nasekané petrželky
  • špetka nadrobno nasekané bazalky
  • pro zdobení:
  • sýr feta
  • opražené mandle
  • kroužky červené cibule

Způsob přípravy

Pomalu vařený lilek je skvělé jídlo ze zeleniny. Bude chutnat určitě nejen vegetariánům. Opečený plátek chleba je k tomuto jídlu skvělou přílohou. Do kastrolu nalijeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a utřený česnek. Lilek nakrájíme na kostky a společně s překrájenými rajčaty a plátky fenyklu ho přidáme do kastrolu. Vše posypeme semínky koriandru, opepříme a osolíme. Obsah kastrolu přivedeme k varu, snížíme tepotu a zvolna vaříme několik hodin (6 až 8). Zálivku připravíme ušleháním všech udaných přísad. Vařenou zeleninu přelijeme zálivkou a posypeme kroužky cibule, praženými mandlemi a rozdrceným sýrem feta. Opečený chléb přidáme jako přílohu.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pomalu vařený lilek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pomalu vařený lilek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pomalu vařený lilek

Naši partneři