recepty

Pórková omeleta


Pórková omeleta je přirozeně bezlepkové jídlo a její nespornou výhodou je to, že se může podávat teplá i studená. Teplou můžeme podávat s vařenými brambory politými máslem...
(celý recept)

Pórková omeleta je přirozeně bezlepkové jídlo a její nespornou výhodou je to, že se může podávat teplá i studená. Teplou můžeme podávat s vařenými brambory politými máslem....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí2 porce


Ingredience receptu

  • 2 mladé pórky
  • 1 malá cibule
  • 6 vajec
  • 3 stroužky česneku
  • 40 g šunky
  • rostlinný olej
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Na pánvi zahřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Když cibule zesklovatí, přidáme na tenké proužky nakrájený pórek a společně dusíme ještě pár minut. Ke konci do pánve přidáme na kostičky nakrájenou šunku a už jen krátce opečeme.

Mezitím v misce rozšleháme vejce se solí a pepřem. Přidáme k nim vychladlou pórkovou směs a vše dobře promícháme.

Na pánvi zahřejeme trochu oleje, nalijeme na ni vaječnou směs a zvolna smažíme omeletu asi 5 minut. Pak ji opatrně obrátíme a osmažíme druhou stranu.

Kromě vařených brambor jsou k této omeletě také skvělé brambory pečené v troubě posypané nasekanou čerstvou pažitkou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Bezlepkové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pórková omeleta .
Nebo hledejte podobné podle části názvu pórková omeleta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pórková omeleta

Naši partneři