Povidla pečená v troubě recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření70 minPočet porcí10 porcí

Povidla pečená v troubě se doma hodí vždycky. Třeba na povidlové buchty, nebo babiččin trhanec politý teplými povidly.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg švestek
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžičky octa
  • 250 g cukru
  • 2 rozemleté hřebíčky
  • špetka skořice


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Švestky důkladně omyjeme, osušíme, rozpůlíme na poloviny a zbavíme je pecek. Rozložíme je do vyššího pekáče, zakapeme octem a v předehřáté troubě je pečeme 25 minut.

Pak je rovnoměrně posypeme polovinou cukru a pečeme dalších asi 15 minut.

Po této době do pekáče nasypeme zbývající cukr a dáme ho ještě na 10 minut zpět do horké trouby.

Pak pekáč se švestkami a cukrem vyndáme a tyčovým mixérem opatrně vše rozmixujeme. Současně přimícháme rum, skořici a rozdrcený hřebíček.

Ještě teplá povidla plníme do sklenic a necháme je chladnout dnem vzhůru.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Povidla pečená v troubě recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Povidla pečená v troubě.
Nebo hledejte podobné podle části názvu povidla pečená troubě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Povidla pečená v troubě

Kde najít informace



×