Přepuštěné máslo recept
Tomáš Rohlena
15 min10 porcí
Přepuštěné máslo má tu velkou výhodu, že na něm můžeme bez problémů smažit a nepřepálí se. Kromě toho nám vydrží i tři týdny bez ledničky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g másla
- 1 uzavíratelný plastový sáček
- hrnec s horkou vodou
Způsob přípravy
Máslo rozbalíme a zavřeme ho neprodyšně do plastového sáčku. Ten pak vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme tak dlouho, až se máslo úplně rozpustí (trvá to přibližně 5 minut).
Ze sáčku máslo pak přes sítko vyložené papírovou utěrkou scedíme do nádoby. Syrovátku, která zůstala v sítku vyhodíme a v nádobě nám zůstane jen přepuštěný tuk.
Další recepty na Přepuštěné máslo.
Nebo hledejte podobné podle části názvu přepuštěné
máslo
.
Hledat podobné recepty na internetu jako Přepuštěné máslo