recepty

Přepuštěné máslo


Přepuštěné máslo má tu velkou výhodu, že na něm můžeme bez problémů smažit a nepřepálí se. Kromě toho nám vydrží i tři týdny bez ledničky...
(celý recept)

Přepuštěné máslo má tu velkou výhodu, že na něm můžeme bez problémů smažit a nepřepálí se. Kromě toho nám vydrží i tři týdny bez ledničky....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření15 minPočet porcí10 porcí


Ingredience receptu

  • 250 g másla
  • 1 uzavíratelný plastový sáček
  • hrnec s horkou vodou

Způsob přípravy

Máslo rozbalíme a zavřeme ho neprodyšně do plastového sáčku. Ten pak vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme tak dlouho, až se máslo úplně rozpustí (trvá to přibližně 5 minut).

Ze sáčku máslo pak přes sítko vyložené papírovou utěrkou scedíme do nádoby. Syrovátku, která zůstala v sítku vyhodíme a v nádobě nám zůstane jen přepuštěný tuk.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Bezlepkové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Přepuštěné máslo.
Nebo hledejte podobné podle části názvu přepuštěné máslo .
Hledat podobné recepty na internetu jako Přepuštěné máslo

Naši partneři