Přesnídávka z jablek recept
Pamatujete si na dětství? Přesnídávka z jablek tam určitě patří.
(celý recept)
Ingredience receptu
- oblíbené ovoce – např. hruška, broskev aj.
- 5000 g sladkých jablek
- pudinkový prášek – např. vanilkový
- 0,5 kg cukr – krupice
- voda
Způsob přípravy
Připravíme si umyté zavařovací sklenice, víčka a zavařovací hrnec.
Jablíčka zbavíme slupek a vnitřku. Rozkrájíme a vložíme do většího hrnce. Můžeme přidat i trochu jiného oblíbeného ovoce. Zalijeme vodou. Čím více vody dáte, tím více budete muset později přidat pudinkového prášku na zahuštění. Osladíme a povaříme. Mícháme.
Rozmixujeme. Pudinkový prášek si smícháme s vodou a přelijeme k jablíčkům. Já přidávám i více pudinků. Pěkně přesnídávku zahustí.
Opět krátce povaříme. Průběžně mícháme a hlídáme. Nandáme do sklenic a zavíčkujeme. Zavaříme (sterilujeme)cca 20 minut.