Pstruh na grilu s holandskou omáčkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Pstruh na grilu s holandskou omáčkou
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 pstruzi
  • 200 g másla
  • 1 citron
  • 3 žloutky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce vody
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej


Způsob přípravy

Ve vodní lázni na mírném plameni vyšleháme do zhoustnutí žloutky se lžící citronové šťávy, s hořčicí, lžící vody, špetkou soli a pepře.

Vodní lázeň pak odstavíme z plotny a za stálého šlehání zvolna přiléváme rozpuštěné máslo. Když omáčka zesvětlá a zhoustne, je hotová.

Pstruhy důkladně očistíme, potřeme olivovým olejem a zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Do břišní dutiny vložíme plátky citronu. Položíme je na olejem potřený rošt a grilujeme podle velikosti ryby 5 až 10 minut z obou stran.

Hotové pstruhy podáváme s holandskou omáčkou, přílohou může být čerstvá nebo grilovaná zelenina, hranolky nebo pečené brambory.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pstruh na grilu s holandskou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pstruh grilu holandskou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pstruh na grilu s holandskou omáčkou

Kde najít informace



×