Pstruh na grilu s holandskou omáčkou recept
Pstruh na grilu s holandskou omáčkou
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 pstruzi
- 200 g másla
- 1 citron
- 3 žloutky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce vody
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Ve vodní lázni na mírném plameni vyšleháme do zhoustnutí žloutky se lžící citronové šťávy, s hořčicí, lžící vody, špetkou soli a pepře.
Vodní lázeň pak odstavíme z plotny a za stálého šlehání zvolna přiléváme rozpuštěné máslo. Když omáčka zesvětlá a zhoustne, je hotová.
Pstruhy důkladně očistíme, potřeme olivovým olejem a zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Do břišní dutiny vložíme plátky citronu. Položíme je na olejem potřený rošt a grilujeme podle velikosti ryby 5 až 10 minut z obou stran.
Hotové pstruhy podáváme s holandskou omáčkou, přílohou může být čerstvá nebo grilovaná zelenina, hranolky nebo pečené brambory.