Sdílet:

Pstruh na houbách recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Příprava pstruha patří k těm nejjednodušším. Stačí ho jen očistit a vykuchat. Přinášíme delikátní recept na pstruha na houbách. Lehký oběd, který ocení každý gurmán. Jistě víte, že ryba chutná nejlépe čerstvá. Můžete podávat s vařenými brambory politými máslem. Najděte si svého lokálního rybáře a sežeňte si rybu čerstvou. Pokud nevíte jak na to tak rybu domu nezabíjejte.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 pstruzi (podle počtu strávníků)
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z půlky citronu na každou porci ryby
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 20 dkg čerstvých hub
  • 2-3 lžíce másla
  • 4 snítky rozmarýnu
  • sůl
  • kmín
  • petrželka


Způsob přípravy

Pstruhy omyjte, osušte, uvnitř i vně osolte, opepřete a naplňte částí hub a cibule, petrželkou a kouskem másla, zbytek dejte do pekáče. Ryby ovažte provázkem a pod něj zastrčte snítku rozmarýnu.

Pstruhy položte vedle sebe do pekáče na zbývající cibuli a houby. Poklaďte zbylým máslem a zalijte troškou bílého vína. Ryba by neměla ve víně plavat. Je dobré zvolit vhodnou pečící nádobu. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20–30 minut, podle velikosti ryb.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pstruh na houbách recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pstruh na houbách.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pstruh houbách .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pstruh na houbách

Kde najít informace



×