Pstruh na houbách recept
Příprava pstruha patří k těm nejjednodušším. Stačí ho jen očistit a vykuchat. Přinášíme delikátní recept na pstruha na houbách. Lehký oběd, který ocení každý gurmán. Jistě víte, že ryba chutná nejlépe čerstvá. Můžete podávat s vařenými brambory politými máslem. Najděte si svého lokálního rybáře a sežeňte si rybu čerstvou. Pokud nevíte jak na to tak rybu domu nezabíjejte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 pstruzi (podle počtu strávníků)
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- šťáva z půlky citronu na každou porci ryby
- 100 ml bílého suchého vína
- 20 dkg čerstvých hub
- 2-3 lžíce másla
- 4 snítky rozmarýnu
- sůl
- kmín
- petrželka
Způsob přípravy
Pstruhy omyjte, osušte, uvnitř i vně osolte, opepřete a naplňte částí hub a cibule, petrželkou a kouskem másla, zbytek dejte do pekáče. Ryby ovažte provázkem a pod něj zastrčte snítku rozmarýnu.
Pstruhy položte vedle sebe do pekáče na zbývající cibuli a houby. Poklaďte zbylým máslem a zalijte troškou bílého vína. Ryba by neměla ve víně plavat. Je dobré zvolit vhodnou pečící nádobu. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20–30 minut, podle velikosti ryb.