recepty

Pstruh s bylinkami a česnekem


Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem...
(celý recept)

Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • citrónová šťáva
  • citrón
  • 8 stroužků kvalitní česnek
  • sůl
  • mouka - hladká
  • 1 svazek petrželka
  • oblíbené bylinky bazalka aj.
  • 2 polévková lžíce strouhanka
  • pravé máslo
  • 2 hrstě bazalky
  • 4 ks pstruh
  • 150 - 200 g pravé máslo

Způsob přípravy

Koupíme si pěkné pstruhy a doma je opláchneme. Vyndáme vnitřnosti. Na zahradě(nebo v obchodě) si natrháme(koupíme) petrželku a bazalku. Umyjeme a v mixéru rozsekáme na jemno. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Lehce osolíme. Vše smícháme dohromady. Jednu část hotové směsi smícháme se strouhankou. Přidáme 80 g másla. Utřeme a dáme do misky.

Vylisujeme šťávu z citrónu a polijeme vnitřek ryb. Druhou část směsi nandáme do pstruhů. Do hlubokého talíře nasypeme hladkou mouku a pstruhy lehce obalíme. Na pánvi necháme rozpustit máslo a ryby opečeme.

Připravíme si vhodnou nádobu na horkovzdušné pečení. Vymažeme pravým máslem. Vložíme ryby. Navrch ryb nandáme první směs z misky. Zakápneme citrónovou šťávou. Pokapeme máslíčkem. Doba pečení je 20 - 30 minut. Povrch musí být lehce dozlatova.

Při servírování nezapomeňte na kousek citrónu. Podáváme se zeleninovým salátem nebo brambory.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Rybí maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pstruh s bylinkami a česnekem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pstruh bylinkami česnekem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pstruh s bylinkami a česnekem

Naši partneři