Tento recept je určen všem mlsným jazýčkům, kteří milují vláčné moučníky. Pudinková buchta je nejlepší druhý den, ale jen málokdy se u nás v rodině ohřeje tak dlouho. (celý recept)
Tento recept je určen všem mlsným jazýčkům, kteří milují vláčné moučníky. Pudinková buchta je nejlepší druhý den, ale jen málokdy se u nás v rodině ohřeje tak dlouho. ...
Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem dohladka, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten opatrně vmícháme do směsi.
Pekáč nebo plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto na něj vylijeme.
Piškot pečeme v troubě předehřáté na 170 – 180 °C, asi deset minut.
Jakmile dáme těsto do trouby, začneme vařit pudink dle návodu. Když je hotový, vysuneme plech či pekáč z trouby a pudink na už jemně vyskočený piškot nalijeme a necháme ještě pár minut dopékat.
Mezitím smícháme v misce zakysané smetany s trochou moučkového cukru a hotový pudink směsí potřeme. Vršek zaprášíme mletou skořicí, kakaem či Grankem.