Jemné, šťavnaté masíčko, které vám utkví v paměti. Pulled pork je navíc skvělý v tom, že využití má opravdu široké. Po upečení ho můžete podávat například jako hamburger nebo s jakoukoliv kaší, bramborem nebo jen grilovanou zeleninou. Z jednoho kusu masa tak můžete připravit i několik jídel najednou! (celý recept)
Jemné, šťavnaté masíčko, které vám utkví v paměti. Pulled pork je navíc skvělý v tom, že využití má opravdu široké. Po upečení ho můžete podávat například jako hamburger nebo s jakoukoliv kaší, brambo...
S přípravou masa začněte den předem, trvá dlouho než se upeče do rozpadnutí. Maso na povrchu nakrájejte do mřížky, vložte do pekáčku a osolte ze všech stran. Pekáček zvolte nejlépe takový, by byl spíše vyšší a užší, prostě akorát na maso.
BBQ omáčku si připravíte tak, že na oleji osmahnete nadrobno nakrájenou cibulku do sklovata. Poté k ní přidejte nakrájený česnek a restujte maximálně minutku. Přidejte kečup, uzenou papriku, chipotle a koriandr a pořád míchejte, by se vám směs nepřipálila. Přidejte i cukr, sůl, worchester a sojovku a opět míchejte. Poté směs zalijte ciderem a nechte z něj trochu odpařit alkohol. Nakonec nalijte vodu a nechte vařit 15 – 20 minut, omáčka se zredukuje a trochu zhoustne. Nechte zchladnout.
Hotovou omáčku vetřete do masa, maličko maso podlijte vodou a pekáček přikryjte. Dejte péct na 130°C a pečte cca 6 – 7 hodin. Po dvou hodinách pečení maso zkontrolujte, jestli nepotřebuje podlít. Hotové maso poznáte tak, že když do něj zapíchnete vidličku, bude se samo rozpadat.
Podávejte s libovolnou přílohou (jakákoliv kaše, mačkané brambory, pečivo, grilovaná zelenina..) jako hlavní jídlo, nebo s různými dipy, zeleninou a pečivem, ideálně na prkýnku jako součást předkrmového párty menu a nebo trhaným masem naplňte burgry, sendviče či tousty.