Rýže s kuřecím masem a klobásou voní kořením a chutná výtečně. Záleží jen na nás jakou zvolíme klobásu a jaká tedy bude výsledná chuť jídla. (celý recept)
Rýže s kuřecím masem a klobásou voní kořením a chutná výtečně. Záleží jen na nás jakou zvolíme klobásu a jaká tedy bude výsledná chuť jídla.
Do vyšší pánve nalijeme olej a na malé kousky nakrájené ...
Rýže s kuřecím masem a klobásou voní kořením a chutná výtečně. Záleží jen na nás jakou zvolíme klobásu a jaká tedy bude výsledná chuť jídla.
Do vyšší pánve nalijeme olej a na malé kousky nakrájené kuřecí maso na něm osmahneme, přidáme i klobásu nakrájenou na kolečka. Vše smažíme asi 9 minut až maso zhnědne. Pak vše přendáme na mísu vyloženou papírovými utěrkami, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Do pánve nyní nasypeme oregano, tymián, bobkový list, česnek, celer, papriku a cibuli.
Restujeme 5 až 7 minut za stálého míchání při střední teplotě.Nyní přidáme rýži, promícháme a dusíme 3 minuty.
Po uplynutí této doby přidáme do pánve, maso, klobásu, pokrájená rajčata a zalijeme vše kuřecím vývarem.
Pokrm přivedeme k varu a zvolna vaříme až rýže změkne. Přikryté pokličkou necháme Ještě 10 minut stát, občas jídlo promícháme.
Hotový pokrm posypeme nakrájenou zelenou jarní cibulkou.