recepty

Růžičková kapusta se slaninou


Růžičková kapusta se slaninou je velmi zdravé jídlo, které můžeme podávat jako rychle připravenou přílohu k masům. Tato trochu opomíjená zelenina obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je například vitamín C...
(celý recept)

Růžičková kapusta se slaninou je velmi zdravé jídlo, které můžeme podávat jako rychle připravenou přílohu k masům. Tato trochu opomíjená zelenina obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je nap...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření20 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1 kg růžičkové kapusty
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 3 plátky slaniny nakrájené na tenké proužky
  • 2 lžíce olivového oleje

Způsob přípravy

Růžičková kapusta se slaninou je velmi zdravé jídlo, které můžeme podávat jako rychle připravenou přílohu k masům. Tato trochu opomíjená zelenina obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je například vitamín C. Kromě toho je jedním z největších zelených rostlinných zdrojů bílkovin. Dobře očištěné kapustičky nasypeme do hrnce s vroucí vodou a povaříme je 3 minuty. Pak vodu slijeme a zeleninu necháme vychladnout. Vychladlé kapustičky překrájíme na poloviny. Připravíme si pánev na smažení a nalijeme do ní olivový olej. Do horkého oleje přidáme nakrájenou slaninu a 2 až 3 minuty ji smažíme. Po této době do pánve přisypeme citronovou kůru a pokrájené kapustičky. Vše znovu krátce smažíme, až je zelenina měkká a trochu opečená.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu růžičková kapusta slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Růžičková kapusta se slaninou

Naši partneři