Rajčatová omáčka z protlaku a rajčat recept
Rajčatová omáčka z protlaku a rajčat se hodí především na těstoviny. Můžeme přidat i vařené hovězí maso a budeme mít skvělý oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 450 g zralých rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 malá bílá cibule
- rostlinný olej
- sůl
- cukr krupice
- mletý černý pepř
- 1 citron
- hladká mouka
- 1500 ml hovězího vývaru
Způsob přípravy
V kastrole na trošce rozpáleného oleje osmahneme utřený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme rajčatový protlak, promícháme a trochu osolíme.
Nyní přidáme oloupaná rajčata a asi 2 lžíce mouky. Za stálého míchání směs dusíme asi 5 minut. Pak vše zalijeme horkým vývarem, okořeníme pepřem a znovu promícháme.
Když omáčka trochu zchladne, rozmixujeme ji tyčovým mixérem a dochutíme podle vlastní chuti citronovou šťávou a cukrem. Je-li třeba, ještě přisolíme.
Podáváme s vařenými těstovinami a masem podle vlastní chuti.