Rajčatová polévka recept
Rajčatová polévka s rýží je jednoduchá, rychle hotová a můžeme ji úplně nakonec zjemnit lžící smetany. Ale není to nezbytné.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce hladké mouky
- 80 g rajčatového protlaku
- 3 lžíce rýže
- 60 g másla
- cukr
- sůl
- voda
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Do hrnce s 1 litrem vody přidáme rajský protlak, promícháme a vše přivedeme k varu. Pak přidáme propláchnutou rýži a dál vaříme, dokud rýže nezměkne. Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku.
Hotovou jíšku přidáme do polévky a ještě ji krátce povaříme. Nakonec polévku osolíme a případně dochutíme cukrem . Na talíři polévku ozdobíme drobně nasekanou zelenou petrželkou.