Nabídka
Přidej
recepty

Rajčatová polévka s bazalkou


Pozornost upoutá nejen výraznou červenou barvou, ale také nádhernou vůní. Rajčatová polévka se skvěle hodí zejména pro teplejší období roku, protože je velmi osvěžující. Servírovat se dá k obědu i k večeři.
(celý recept)

Pozornost upoutá nejen výraznou červenou barvou, ale také nádhernou vůní. Rajčatová polévka se skvěle hodí zejména pro teplejší období roku, protože je velmi osvěžující. Servírovat se dá k obědu i k v...

Ingredience receptu

  • 300 g čerstvých rajčat
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 300 g brambor
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 750 ml vývaru (může být i z kostky)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hrst čerstvé bazalky

Způsob přípravy

Čerstvá rajčata u stopky nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou a oloupeme. V hrnci zahřejeme olej, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, snížíme teplotu a za stálého míchání chvíli opékáme.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pak je přidáme do hrnce, k nim nakrájená rajčata i ta z plechovky, protlak a krátce povaříme. Přilijeme vývar (je jedno jestli zeleninový nebo masový), osolíme a opepříme.

Hrnec přiklopíme poklicí a polévku vaříme asi 20 minut. Poté ho odstavíme z plotny, necháme chvilku vychladnout a nakonec jeho obsah rozmixujeme ponorným mixérem. Uvařenou polévku zdobíme na talíři lístky čerstvé bazalky.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rajčatová polévka s bazalkou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rajčatová polévka bazalkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rajčatová polévka s bazalkou

Naši partneři