Rajská polévka je jednou z polévek, které můžeme podávat i jako teplou svačinu nebo lehkou večeři. S čerstvým pečivem, nebo do ní můžeme zavařit krupicové nočky nebo přidat vařenou rýži. (celý recept)
Rajská polévka je jednou z polévek, které můžeme podávat i jako teplou svačinu nebo lehkou večeři. S čerstvým pečivem, nebo do ní můžeme zavařit krupicové nočky nebo přidat vařenou rýži.
Ve větším...
Rajská polévka je jednou z polévek, které můžeme podávat i jako teplou svačinu nebo lehkou večeři. S čerstvým pečivem, nebo do ní můžeme zavařit krupicové nočky nebo přidat vařenou rýži.
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme asi litrem vody, rozmícháme a přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, špetku tymiánu a hřebíček.
Oloupanou cibuli a rajčatový protlak také přidáme do hrnce a polévku osolíme. Vše vaříme asi 20 minut.
Po této době polévku přecedíme a podle chuti ještě přidáme cukr a osolíme. Na talíři ozdobíme nasekanou pažitkou.