recepty

Rakytníkový džem


Rakytníkový džem nám dodá spoustu vitamínů a prospěšných látek. V sychravých studených zimních dnech to rozhodně budeme potřebovat. A ještě si pochutnáme...
(celý recept)

Rakytníkový džem nám dodá spoustu vitamínů a prospěšných látek. V sychravých studených zimních dnech to rozhodně budeme potřebovat. A ještě si pochutnáme....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí


Ingredience receptu

  • 1000 g rakytníkových bobulí
  • 100 g petózy
  • 650 g bílého cukru

Způsob přípravy

Bobule rakytníku nejprve důkladně omyjeme. Pak je nasypeme do většího kastrolu , lehce podlijeme vodou a přivedeme k varu. Mezitím si připravíme sklenice s víčky,důkladně je vymyjeme a osušíme.

Zvolna bobule v kastrole vaříme až do úplného změknutí. Pak k nim postupně za stálého míchání začneme přidávat cukr a petózu. Když se cukr rozpustí a džem zhoustne, přelijeme ho ještě horký do připravených sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

Hotový džem skladujeme v chladnu, nejlépe v ledničce.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Pomazánky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rakytníkový džem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rakytníkový džem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rakytníkový džem

Naši partneři