Rakytníkový džem nám dodá spoustu vitamínů a prospěšných látek. V sychravých studených zimních dnech to rozhodně budeme potřebovat. A ještě si pochutnáme. (celý recept)
Rakytníkový džem nám dodá spoustu vitamínů a prospěšných látek. V sychravých studených zimních dnech to rozhodně budeme potřebovat. A ještě si pochutnáme....
Bobule rakytníku nejprve důkladně omyjeme. Pak je nasypeme do většího kastrolu , lehce podlijeme vodou a přivedeme k varu. Mezitím si připravíme sklenice s víčky,důkladně je vymyjeme a osušíme.
Zvolna bobule v kastrole vaříme až do úplného změknutí. Pak k nim postupně za stálého míchání začneme přidávat cukr a petózu. Když se cukr rozpustí a džem zhoustne, přelijeme ho ještě horký do připravených sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
Hotový džem skladujeme v chladnu, nejlépe v ledničce.