Sdílet:

Rakytníkový džem recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Připravte si doma lahodný rakytníkový džem, který je bohatý na vitamín C. Džem skvěle doplní palačinky či čerstvý chléb s máslem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 l šťávy z rakytníku
  • 500 g krupicového cukru
  • 600 g hrušek
  • 2 tyčinky skořice
  • 16 celých tobolek kardamomu
  • 600 g jablek


Způsob přípravy

Rakytník propereme a z bobulí vylisujeme na odšťavňovači šťávu, kterou přelijeme do hrnce a přidáme cukr.

Do šťávy přidejte nastrouhané hrušky a na kostky nakrájená a oloupaná jablka, celou skořici a tobolky kardamonu. Celou směs vaříme 15-20 minut, dokud směs nezhoustne.

Z hotového džemu vyndáme skořici a plníme do sterilizovaných sklenic a necháme vychladnout dnem vzhůru.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rakytníkový džem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rakytníkový džem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rakytníkový džem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rakytníkový džem

Kde najít informace



×