recepty

Rámen


Rámen je vydatná nudlová polévka původem z Japonska, která obsahuje pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Je to vlastně obdoba českého vývaru s nudličkami, ale díky použitým surovinám dostává, pro nás exotický ráz. Jen na rozdíl od našeho vývaru se servíruje ve velké misce jako hlavní jídlo. Ramen je možné připravit kuřecí, hovězí, vepřový, ale i třeba vegetariánský s tofu a miso pastou. ..
(celý recept)

Rámen je vydatná nudlová polévka původem z Japonska, která obsahuje pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Je to vlastně obdoba českého vývaru s nudličkami, ale díky použitým surovinám dostává, pro nás e...

Ingredience receptu

  • 800 g vepřového bůčku, ramínka, případně i žebra
  • 2 lžíce ghí
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm kořene zázvoru, pokrájeného na plátky
  • kousek řasy kombu, 8 cm
  • 6 houbiček shitake
  • 3-4 jarní cibulky
  • hrst císařského hrášku
  • 2 -3 pak choi, rozkrojené podélně na polovinu a větší na čtvrtiny
  • 4 vejce
  • 200 g pohankových soba nudlí
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky, nebo podle chuti
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce mirin (sladké japonské rýžové víno)
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • Servírování:
  • čerstvý koriandr
  • sezamová semínka
  • sójové výhonky

Způsob přípravy

Ve větším hrnci na rozpáleném ghí orestujte maso ze všech stran, aby se hezky zatáhlo. Zalijte ho 1 litrem horké vody, přidejte rozpůlenou cibuli, 4 stroužky česneku, kořen zázvoru pokrájeného na tenké plátky, řasu kombu a přiveďte k varu. Pak výkon stáhněte a pomalu táhněte několik hodin, ale klidně i 8. Podle potřeby přidejte více horké vody.

Asi 30 minut před tím, než chcete polévku servírovat vývar slijte. Maso dejte stranou a později pokrájejte a ostatní ingredience vyhoďte. Vývar vraťte zpět do hrnce, přidejte houby (čerstvé nebo předem namočené sušené), pokrájenou jarní cibulku, hrášek, pak choi, sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, mirin a jemně ještě táhněte.

Mezitím si dejte vařit silně osolenou vodu na soba nudle. Vařte je podle návodu na obale, aby byly aldente. A také dejte vařit 4 vejce. Studená vejce z lednice ponořte do vroucí vody a jemně je vařte 7 minut, aby byla naměkko. Po uvaření je ochlaďte ve studené vodě.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rámen.
Hledat podobné recepty na internetu jako Rámen

Naši partneři