Řapíkatý celer recept
Řapíkatý celer je u nás trochu nedoceněná chutná zelenina. Můžeme ho dusit, zapékat, připravovat jako přílohu k masu nebo jako polévku. Tento recept je jen jeden z mnoha.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 cherry rajčat
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 1 řapíkatý celer
- 100 g mozzarelly
- 80 g strouhaného parmezánu
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- zelená petrželka
- olivový olej
Způsob přípravy
Řapíkatý celer důkladně omyjeme a nakrájíme ho na menší špalíčky. Ty pak v osolené vodě povaříme 6 minut. Papriky zatím nakrájíme na proužky, cherry rajčata na čtvrtky a ve vyšší pánvi je horkém oleji krátce orestujeme.
Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Zapékací mísu vymažeme olejem, nasypeme do ní povařený celer, restovanou zeleninu, lžíci nadrobno pokrájené petrželky a vše osolíme a opepříme. Zlehka zeleninu promícháme, poklademe ji plátky mozzarelly a posypeme parmezánem.
V předehřáté troubě pokrm zapékáme asi čtvrt hodiny, až se sýr roztaví a začne zlátnout. Hned podáváme.