Jahodová sezóna přeje zdravým dezertům. Připravte si zdravý RAW dort a užijte si pocit štěstí ze sladkého trochu jinak a přitom dodejte svému tělu spoustu potřebných živin. Na přípravu tohoto dezertu je dobré mít opravdu kvalitní mixér, který zvládne rozmixovat ořechy. Namočte si ořechy přes noc a budou se vám lépe mixovat. Před nalitím krému na korpus do formy naházejte několik čerstvých jahod, které na řezu vykouzlí krásný efekt. (celý recept)
Jahodová sezóna přeje zdravým dezertům. Připravte si zdravý RAW dort a užijte si pocit štěstí ze sladkého trochu jinak a přitom dodejte svému tělu spoustu potřebných živin. Na přípravu tohoto dezertu ...
4 lžíce datlové pasty (nebo namočené přecezené datle)
Krém:
500g čerstvých jahod
1 zralé mango
180 - 200ml kokosového oleje
Způsob přípravy
Na korpus rozmixujte ořechy a datle dohromady dokud nevznikne tuhá lepivá hmota. Mixujte tak dlouho, dokud ořechy nepustí olej a směs se díky tomu nespojí.
Mandle s datlemi následně ručně spojíte v těsto a natvarujete do formy.
Na krém si rozpusťte kokosový olej a spolu s ovocem rozmixujte dohladka.
Krém nalijte na korpus a nechte přes noc v lednici nebo i v mrazáku. Před nalitím krému přidejte do formy čerstvé kusy jahod.
Servírujte zdobené čerstvými jahodami, mátou. Kreativita je jen na vás.