recepty

Rebarborový koláč se zázvorem


Rebarborový koláč se zázvorem je hebký, vlahý moučník, který v rebarborové sezóně určitě upečte. Je lehce navinulý a s přidaným kořením neobvyklý a výborný...
(celý recept)

Rebarborový koláč se zázvorem je hebký, vlahý moučník, který v rebarborové sezóně určitě upečte. Je lehce navinulý a s přidaným kořením neobvyklý a výborný. Nejprve připravíme těsto. Utřeme máslo ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření80 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 300 g hl. mouky smíchané s 1 kypřícím práškem
  • 300 g stonků rebarbory
  • 2 lžičky koření (kardamon nebo skořice)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 100 g třtinového cukru
  • 50 g změklého másla
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 250 g zlatého sirupu (golden syrup)
  • 2 vejce
  • moučkový cukr na posypání

Způsob přípravy

Rebarborový koláč se zázvorem je hebký, vlahý moučník, který v rebarborové sezóně určitě upečte. Je lehce navinulý a s přidaným kořením neobvyklý a výborný. Nejprve připravíme těsto. Utřeme máslo s tmavým cukrem a zlatým sirupem. Mouku ve zvláštní míse smícháme s kypřícím práškem, mletým zázvorem a kořením. Jedlou sodu rozpustíme ve vroucí vodě (asi 200 ml). Do mísy s moukou přidáme krém z másla, cukru a sirupu, rozšlehaná vejce a opatrně přidáváme vodu se sodou. Uhněteme ze všeho hladké těsto. Rebarborové stonky oloupeme, nakrájíme na centimetrové špalíčky a lehce vmícháme do připraveného těsta. Těsto nalijeme do koláčové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali trochou mouky a pečeme asi 60 minut. Pomocí párátka zjistíme, zda je koláč upečený. Píchneme párátkem doprostřed koláče a pokud ho vytáhneme suché, je koláč hotový. Před nakrájením posypeme moučkovým cukrem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu rebarborový koláč zázvorem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rebarborový koláč se zázvorem

Naši partneři