recepty

Rebarborový koláč se zakysanou smetanou


Rebarborový koláč se zakysanou smetanou je moučník který si zamilujete. A vždy se najde dobrá příležitost dát si něco sladkého...
(celý recept)

Rebarborový koláč se zakysanou smetanou je moučník který si zamilujete. A vždy se najde dobrá příležitost dát si něco sladkého. Pečící troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mouku, jedlou sodu a sůl sm...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • těsto:
  • 1 hrnek rebarbory nakrájené na malé kousky
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 hrnek změklého másla
  • 1 vejce
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilky
  • 1 lžička jedlé sody
  • poleva :
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 hrnek nadrobno nasekaných vlašských ořechů
  • 1 hrnek třtinového cukru

Způsob přípravy

Rebarborový koláč se zakysanou smetanou je moučník který si zamilujete. A vždy se najde dobrá příležitost dát si něco sladkého. Pečící troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mouku, jedlou sodu a sůl smícháme v misce a odložíme stranou. Ve velké míse ušleháme máslo s cukrem, pak přidáme vejce a smetanu. Za stálého šlehání postupně přisypeme i směs s moukou a vanilku. Nakonec do hotového těsta zlehka vmícháme nakrájenou rebarboru. Formu na koláč vymažeme máslem, vysypeme ji polohrubou moukou a připravené těsto do ní rozprostřeme. V menší misce si smícháme nasekané ořechy se skořicí, cukrem a máslem a rovnoměrně tuto směs nasypeme na těsto. V předehřáté troubě pak koláč pečeme asi 45 minut.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu rebarborový koláč zakysanou smetanou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rebarborový koláč se zakysanou smetanou

Naši partneři