Rebarborový štrůdl recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí

Rebarborový štrůdl je dobrý, lehce nakyslý moučník. Zkuste jednou tenhle recept, místo klasického s jablky, a uvidíte, že budete mít velký úspěch.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g rebarbory
  • 1 balíček listového těsta
  • 20 dětských piškotů
  • 1/2 sáčku vanilkového pudinku
  • 2 lžíce cukru krupice
  • skořice
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového cukru


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na plátky. V míse rozdrtíme piškoty, přidáme vanilkový pudink v prášku, cukr krupice, špetku skořice a nakrájenou rebarboru. Vše důkladně promícháme.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na oválnou placku. Doprostřed rozložíme rebarborovou směs a okraje přehneme přes sebe. Potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Vychladlý moučník posypeme moučkovým cukrem, ve kterém jsme rozmíchali vanilkový cukr.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rebarborový štrůdl recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rebarborový štrůdl.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rebarborový štrůdl .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rebarborový štrůdl

Kde najít informace



×