recepty

Recept na utopence


Kvalitní špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu, nebo ještě lépe, doma připravené třeba podle tohoto receptu na utopence...
(celý recept)

Kvalitní špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu, nebo ještě lépe, doma připravené třeba podle tohoto receptu na utopence....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření20 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 350 g bílé cibule
  • 1 kg kvalitních špekáčků
  • 250 ml octa
  • 400 ml vody
  • 1 lžíce cukru
  • 3 malé feferonky
  • 6 kuliček nového koření
  • 7 kuliček černého pepře
  • sůl

Způsob přípravy

Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, špekáčky oloupeme a nařízneme.

Připravíme si nálev svařením vody s octem, cukrem, pepřem, novým kořením a feferonkami. Nálev vaříme asi 10 minut, pak ho odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Podle chuti můžeme přidat trochu soli.

Do vysoké skleněné nádoby navrstvíme strídavě špekáčky a cibuli. Pak vše zalijeme studeným nálevem a sklenici s utopenci necháme v chladnu odležet asi tak týden.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Večeře

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Recept na utopence.
Nebo hledejte podobné podle části názvu recept utopence .
Hledat podobné recepty na internetu jako Recept na utopence

Naši partneři