Nabídka
Přidej
recepty

Ředkvičkové lívanečky


Jaro a ředkvičky se spolu hodně kamarádí a tato růžově zbarvená zelenina s bílým středem vůbec není nudná. Z ředkviček lze udělat báječnou pomazánku, salát ale překvapivě i velmi chutné lívance.
(celý recept)

Jaro a ředkvičky se spolu hodně kamarádí a tato růžově zbarvená zelenina s bílým středem vůbec není nudná. Z ředkviček lze udělat báječnou pomazánku, salát ale překvapivě i velmi chutné lívance. ...

Ingredience receptu

  • 2 vejce
  • 3 svazky ředkviček
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1/ lžičky drceného kmínu
  • ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžíce oleje nebo přepuštěného másla
  • sůl

Způsob přípravy

Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme kmín, který necháme rozvonět a pak přidáme nakrájené ředkvičky. Přilijeme trochu vody a zeleninu dusíme doměkka.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky rozšleháme v mléce, postupně k nim přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a zlehka vmícháme ušlehaný sníh.

Lívanečník vytřeme troškou oleje, do důlků dáme vždy trochu dušených ředkviček, osolíme je a zalijeme těstem. Lívanečky pečeme dozlatova a podáváme nejlépe s tvarohovou rozhudou.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Snídaně

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ředkvičkové lívanečky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Ředkvičkové lívanečky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Ředkvičkové lívanečky

Naši partneři