Řezy z hroznového vína s jablky jsou jako stvořené pro pohoštění ke kávě. Jsou krásně vláčné a můžeme je jíst studené , ale i vlažné. Použijte raději hroznové víno bez peciček. (celý recept)
Řezy z hroznového vína s jablky jsou jako stvořené pro pohoštění ke kávě. Jsou krásně vláčné a můžeme je jíst studené , ale i vlažné. Použijte raději hroznové víno bez peciček....
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse ušleháme vejce s medem, přidáme ovesné vločky, rozmixované víno, mouku a špetku soli.
Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s citronovou šťávou. Přidáme je k ušlehané směsi v míse a promícháme. Mísu uložíme do chladna asi na dvě hodiny.
Do máslem vymazané formy rozetřeme vychlazené těsto do vrstvy asi 1,5 cm. V předehřáté troubě pak moučník upečeme dozlatova. Po vychladnutí ho nakrájíme na obdélníkové řezy.
Troubu mezitím předehřejeme na 200 stupňů. Řezy rozložíme na rošt a v horké troubě je jen krátce zprudka zapečeme.