Nabídka
Přidej
recepty

Řezy z hroznového vína


Řezy z hroznového vína s jablky jsou jako stvořené pro pohoštění ke kávě. Jsou krásně vláčné a můžeme je jíst studené , ale i vlažné. Použijte raději hroznové víno bez peciček.
(celý recept)

Řezy z hroznového vína s jablky jsou jako stvořené pro pohoštění ke kávě. Jsou krásně vláčné a můžeme je jíst studené , ale i vlažné. Použijte raději hroznové víno bez peciček....

Ingredience receptu

  • 50 g kukuřičné mouky
  • 2 střední jablka
  • 200 g hroznového vína
  • 150 g ovesných vloček
  • 1 citron
  • 1 lžíce včelího medu
  • 1 vejce
  • sůl
  • máslo na vymazání formy

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse ušleháme vejce s medem, přidáme ovesné vločky, rozmixované víno, mouku a špetku soli.

Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s citronovou šťávou. Přidáme je k ušlehané směsi v míse a promícháme. Mísu uložíme do chladna asi na dvě hodiny.

Do máslem vymazané formy rozetřeme vychlazené těsto do vrstvy asi 1,5 cm. V předehřáté troubě pak moučník upečeme dozlatova. Po vychladnutí ho nakrájíme na obdélníkové řezy.

Troubu mezitím předehřejeme na 200 stupňů. Řezy rozložíme na rošt a v horké troubě je jen krátce zprudka zapečeme.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Řezy z hroznového vína.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Řezy hroznového vína .
Hledat podobné recepty na internetu jako Řezy z hroznového vína

Naši partneři