Ricottový krém s mangovou pěnou recept
Tato dobrota je skvělá jako dezert nebo svačinka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g bílého jogurtu z La Formaggeria Gran Moravia
- 250 g ricotty speciale z La Formaggeria Gran Moravia
- 50 g moučkového cukru
- 2 lžíce cukru krupice
- 2 zralá manga
- kousek zázvoru (asi 3 cm)
- šťáva z jednoho citronu
Způsob přípravy
Mango nakrájejte na malé kousky a dejte je do mixéru spolu se dvěma lžícemi cukru krupice, lžici citronové šťávy a šťávou získanou z kousku zázvoru. Vše rozmixujte do jemné pěny, můžete přidat i kapku mléka. Ricottu rozšlehejte spolu s moučkovým cukrem a jogurtem do hladkého krému.
Ten vlijte do 4 pohárků a nechte alespoň půl hodiny vychladit v ledničce. Poté zakryjte mangovou pěnou, ozdobte lístky máty a nechte další půl hodinu vychladit v ledničce, poté podávejte.