Řízky z patizonu recept
Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připravit tuto netradiční zeleninu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 malé patizony
- sůl
- 2 vejce
- hladká mouka
- 40 ml mléka
- strouhanka
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připravit tuto netradiční zeleninu. Podáváme je s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory. Patizony nakrájíme na centimetrové plátky a osolíme je z obou stran. Chvíli je necháme stát a „vypotit“.
Pak je otřeme do papírové utěrky, připravíme si misku s moukou, misku s vejci rozšlehanými v mléce a misku se strouhankou. Připravené plátky obalíme v trojobalu jako klasický řízek z masa. Na rozpáleném oleji pak patizonové řízečky osmažíme po obou stranách dozlatova.