recepty

Řízky z patizonu


Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připravit tuto netradiční zeleninu...
(celý recept)

Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připravit tuto netradiční zeleninu. Podáváme je s bramborovou kaší nebo s vařenými br...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 2 malé patizony
  • sůl
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • 40 ml mléka
  • strouhanka
  • rostlinný olej

Způsob přípravy

Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připravit tuto netradiční zeleninu. Podáváme je s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory. Patizony nakrájíme na centimetrové plátky a osolíme je z obou stran. Chvíli je necháme stát a „vypotit“. Pak je otřeme do papírové utěrky, připravíme si misku s moukou, misku s vejci rozšlehanými v mléce a misku se strouhankou. Připravené plátky obalíme v trojobalu jako klasický řízek z masa. Na rozpáleném oleji pak patizonové řízečky osmažíme po obou stranách dozlatova.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Řízky z patizonu.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Řízky patizonu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Řízky z patizonu

Naši partneři