Sdílet:

Rizoto recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Tento pokrm se dá připravit na \"tisíc\" způsobů a často mě zachránil v situaci, kdy jsem musela připravit jídlo tzv. co dům dal. U nás doma je velmi oblíbená varianta rajčatového rizota s cuketou a parmezánem. Připravit se dá z čerstvých rajčat, ale i z těch loupaných v plechovce. Na chuti to není skoro znát.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 šálky rýže (nejlépe typ arborio)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 menší mladá cuketa
  • 6 rajčat (lze použít i loupaná z plechovky)
  • 125 g parmezánu
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Rýži spaříme, necháme okapat, osolíme, opepříme, přidáme do pánve a chvilku orestujeme.

Rajčata u stopky nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mladou cuketu omyjeme, osušíme, a také nakrájíme na kostičky. Zeleninu přidáme k rýži a dusíme tak dlouho, dokud rýže nebude měkká. V průběhu přiléváme podle potřeby vodu nebo vývar.

Na závěr do rizota přimícháme strouhaný parmazán a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rizoto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rizoto.
Hledat podobné recepty na internetu jako Rizoto

Kde najít informace



×