recepty

Rizoto s máslovou dýní na šalvěji


Rizoto s máslovou dýní na šalvěji rozhodně vyzkoušejte. Je to lehké a zdravé jídlo a obejde se bez masa...
(celý recept)

Rizoto s máslovou dýní na šalvěji rozhodně vyzkoušejte. Je to lehké a zdravé jídlo a obejde se bez masa. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Do pekáče nalijeme lžíci oleje a přidáme nasekanou šalvěj...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 300 g rýže na rizoto
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 kg máslové dýně(oloupané a nakrájené na kostičky)
  • hrstka nasekaných lístků šalvěje
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 1 dl bílého vína
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50 g másla

Způsob přípravy

Rizoto s máslovou dýní na šalvěji rozhodně vyzkoušejte. Je to lehké a zdravé jídlo a obejde se bez masa. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Do pekáče nalijeme lžíci oleje a přidáme nasekanou šalvěj a nakrájenou dýni. Vše pečeme asi 30 minut až dýně změkne a ztmavne. Pak troubu vypneme. Na pánvi zvolna osmažíme cibuli na polovině másla až zesklovatí. Pak přisypeme rýži a za stálého míchání asi 2 minuty osmahneme. Nyní přilijeme víno a dusíme rýži, dokud se víno neodpaří.Nyní přidáme zeleninový vývar a dusíme rýži do měkka (asi 25 minut). Z pekáče s upečenou dýní odstraníme šalvěj a necháme ji zvlášť. Polovinu dýmě rozmixujeme v mixéru na pyré. Pyré promícháme s hotovým rizotem a přidáme zbylé máslo a sýr a necháme chvíli stát v teple. Při podávání ozdobíme porce rizota dýňovými kousky a lístky šalvěje.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu rizoto máslovou dýní šalvěji .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rizoto s máslovou dýní na šalvěji

Naši partneři