Rizoto se sušenými rajčaty podle tohoto receptu s italským ovčím sýrem, je lahodná delikatesa. Jemná, sametově hladká a voňavá. (celý recept)
Rizoto se sušenými rajčaty podle tohoto receptu s italským ovčím sýrem, je lahodná delikatesa. Jemná, sametově hladká a voňavá.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vývar zahřejeme v hrnci na střední...
Rizoto se sušenými rajčaty podle tohoto receptu s italským ovčím sýrem, je lahodná delikatesa. Jemná, sametově hladká a voňavá.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vývar zahřejeme v hrnci na střední teplotu. Do pekáče nalijeme olej, přidáme nakrájená rajčata, cibuli, utřený česnek, špetku pepře a soli. Krátce za stálého míchání vše osmahneme na plotně.
Nyní k rajčatům přidáme rýži a bílé víno. Zvolna vaříme až se víno odpaří či vsákne do rýže.
Pak snížíme teplotu a přidáme 3 hrnky teplého vývaru. Stále mícháme a vaříme 5 až 7 minut. Když se vývar vyvaří, přidáme do pekáče další 2 hrnky vývaru , pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a necháme přikryté dusit asi 15 minut.
Pak pekáč vyndáme z trouby, do rýže přidáme nastrouhaný sýr a máslo a dobře promícháme. Pokud je rizoto příliš husté, můžeme přidat trochu vývaru.
Bazalkou ozdobíme rizoto před podáváním.