recepty

Rizoto se sušenými rajčaty


Rizoto se sušenými rajčaty podle tohoto receptu s italským ovčím sýrem, je lahodná delikatesa. Jemná, sametově hladká a voňavá...
(celý recept)

Rizoto se sušenými rajčaty podle tohoto receptu s italským ovčím sýrem, je lahodná delikatesa. Jemná, sametově hladká a voňavá. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vývar zahřejeme v hrnci na střední...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 1/2 hrnku rýže Arborio
  • 5 hrnků kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 nadrobno nasekaná cibule
  • 1/4 hrnku nasekané čerstvé bazalky
  • 1 1/2 hrnku strouhaného ovčího sýra pecorino
  • 1 hrnek suchého bílého vína
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 300 g pokrájených sušených rajčat

Způsob přípravy

Rizoto se sušenými rajčaty podle tohoto receptu s italským ovčím sýrem, je lahodná delikatesa. Jemná, sametově hladká a voňavá. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vývar zahřejeme v hrnci na střední teplotu. Do pekáče nalijeme olej, přidáme nakrájená rajčata, cibuli, utřený česnek, špetku pepře a soli. Krátce za stálého míchání vše osmahneme na plotně. Nyní k rajčatům přidáme rýži a bílé víno. Zvolna vaříme až se víno odpaří či vsákne do rýže. Pak snížíme teplotu a přidáme 3 hrnky teplého vývaru. Stále mícháme a vaříme 5 až 7 minut. Když se vývar vyvaří, přidáme do pekáče další 2 hrnky vývaru , pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a necháme přikryté dusit asi 15 minut. Pak pekáč vyndáme z trouby, do rýže přidáme nastrouhaný sýr a máslo a dobře promícháme. Pokud je rizoto příliš husté, můžeme přidat trochu vývaru. Bazalkou ozdobíme rizoto před podáváním.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Večeře

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rizoto se sušenými rajčaty.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rizoto sušenými rajčaty .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rizoto se sušenými rajčaty

Naši partneři