Rizoto se žampiony a s kuřecími játry recept
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry můžeme ve finále posypat dobrým strouhaným sýrem. Uvidíte, že toto spojení chutí vás osloví.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g kuřecích jater
- 1 cibule
- 3 žampiony
- 400 g rýže na rizoto
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- 100 ml suchého bílého vína
- voda
Způsob přípravy
Kuřecí jatýrka důkladně opereme, odstraníme přebytečné blány a nakrájíme je na drobno. Ve vyšší pánvi na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme játra a zprudka je důkladně orestujeme.
Na jiné pánvi na oleji osmahneme nakrájené žampiony a lehce je podlijeme vodou nebo vývarem. Přikryté poklicí houby podusíme do měkka a nakonec necháme všechnu tekutinu vydusit.
V hrnci podusíme, za občasného podlévání bílým vínem a vodou, opranou rýži do měkka. Když je rýže hotová, přidáme k ní žampiony a dušená játra, rizoto opatrně promícháme a dochutíme ho solí a pepřem.