Rizoto se žampiony a s kuřecími játry recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Rizoto se žampiony a s kuřecími játry můžeme ve finále posypat dobrým strouhaným sýrem. Uvidíte, že toto spojení chutí vás osloví.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 3 žampiony
  • 400 g rýže na rizoto
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej
  • 100 ml suchého bílého vína
  • voda


Způsob přípravy

Kuřecí jatýrka důkladně opereme, odstraníme přebytečné blány a nakrájíme je na drobno. Ve vyšší pánvi na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme játra a zprudka je důkladně orestujeme.

Na jiné pánvi na oleji osmahneme nakrájené žampiony a lehce je podlijeme vodou nebo vývarem. Přikryté poklicí houby podusíme do měkka a nakonec necháme všechnu tekutinu vydusit.

V hrnci podusíme, za občasného podlévání bílým vínem a vodou, opranou rýži do měkka. Když je rýže hotová, přidáme k ní žampiony a dušená játra, rizoto opatrně promícháme a dochutíme ho solí a pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rizoto se žampiony a s kuřecími játry recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu rizoto žampiony kuřecími játry .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rizoto se žampiony a s kuřecími játry

Kde najít informace



×