recepty

Rizoto z cizrny a pohanky s kuřecím masem


Rizoto z cizrny a pohanky s kuřecím masem je výborné jídlo bez lepku. Máme-li po ruce ještě nějaké zelené bylinky, můžeme je nakonec do hotového pokrmu přimíchat...
(celý recept)

Rizoto z cizrny a pohanky s kuřecím masem je výborné jídlo bez lepku. Máme-li po ruce ještě nějaké zelené bylinky, můžeme je nakonec do hotového pokrmu přimíchat....

Ingredience receptu

  • 400 g upečených kuřecích prsou
  • 250 g zmražené mrkve s hráškem a kukuřicí
  • 150 g cizrny
  • 150 g pohanky
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody a několikrát během namočení vodu vyměníme. Druhý den vodu slijeme, cizrnu propereme, odstraníme černá semena a v čisté vodě ji uvaříme doměkka.

Pohanku propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi na rozpáleném oleji osmahneme, trochu podlijeme a krátce podusíme mraženou zeleninovou směs, přitom ji osolíme a opepříme.

V pekáči smícháme uvařenou cizrnu, pohanku, dušenou zeleninu a na malé kousky nakrájené kuřecí maso. Je-li třeba, tak rizoto ještě okořeníme solí nebo pepřem, případně přidáme lžíci olivového oleje.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Bezlepkové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu rizoto cizrny pohanky kuřecím masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rizoto z cizrny a pohanky s kuřecím masem

Naši partneři