Rizoto z cizrny a pohanky s kuřecím masem je výborné jídlo bez lepku. Máme-li po ruce ještě nějaké zelené bylinky, můžeme je nakonec do hotového pokrmu přimíchat. (celý recept)
Rizoto z cizrny a pohanky s kuřecím masem je výborné jídlo bez lepku. Máme-li po ruce ještě nějaké zelené bylinky, můžeme je nakonec do hotového pokrmu přimíchat....
Cizrnu přes noc namočíme do studené vody a několikrát během namočení vodu vyměníme. Druhý den vodu slijeme, cizrnu propereme, odstraníme černá semena a v čisté vodě ji uvaříme doměkka.
Pohanku propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi na rozpáleném oleji osmahneme, trochu podlijeme a krátce podusíme mraženou zeleninovou směs, přitom ji osolíme a opepříme.
V pekáči smícháme uvařenou cizrnu, pohanku, dušenou zeleninu a na malé kousky nakrájené kuřecí maso. Je-li třeba, tak rizoto ještě okořeníme solí nebo pepřem, případně přidáme lžíci olivového oleje.