Rizoto z pšenice špalda recept
Lahodné jídlo plné minerálů a vitamínů, které vás uspokojí a zároveň nepřiberete na váze.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6-8 šálků zeleninové zásoby
- 2 šálky měkkých bílých bobulí ozimé pšenice
- 1 malá cibule, jemně nakrájená na kostičky
- 3-4 stroužky česneku, mleté
- ½ šálku vína sauvignon blanc
- 2 lžíce másla
- 1 šálek sýra parmigiano-reggiano
- 1 šálek dušené zeleniny
Způsob přípravy
Připravte si všechny přísady na rizoto předem a zahřejte zeleninový vývar v hrnci. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a orestujeme cibuli na středním ohni, dokud cibule dokud nesosklovati. Přidejte česnek a další koření podle vašeho výběru a orestujte na panvi
Přidejte pšenici do smažené směsi a míchejte, dokud nebude každá pšeničná bobule potřená máslem. Měli byste cítit karamelovou vůni opečené pšenice.
Přidejte 1/2 šálku bílého vína, míchejte a vařte, dokud víno úplně neklesne a pánev není téměř suchá.
Začněte přidávat zahřátý zeleninový vývar po jedné naběračce. Když se tekutina téměř úplně vstřebá, přidejte další naběračku, dokud nebudete mít dostatek vývaru na vaření pšenice a nic víc.
Asi po 20 minutách začněte ochutnávat pšeničné bobule. Rizoto je připraveno, když jsou pšeničné bobule stále trochu křupavé a krémové.
Nakonec přidejte další naběračku vývaru, dvě lžíce másla a sýr. Zamíchejte a okamžitě podávejte.