recepty

Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem


Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem je pikantní a vydatné jídlo. Můžeme ji podávat s vařenými mladými brambory, nebo třeba s bramborovými noky...
(celý recept)

Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem je pikantní a vydatné jídlo. Můžeme ji podávat s vařenými mladými brambory, nebo třeba s bramborovými noky. Maso důkladně osolíme na všech stranách a ne...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření6 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 450 g vepřového bůčku
  • 2 kg hovězí roštěnky
  • 2 hrnky jablečného moštu
  • 5 stroužků česneku
  • 8 ks mrkve
  • 10 ks šalotek
  • 2 lžíce koriandru
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 hrnek nasekané čerstvé máty
  • citronová kůra ze 2 citronů
  • 10 snítek čerstvého tymiánu
  • sůl
  • 3 piva

Způsob přípravy

Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem je pikantní a vydatné jídlo. Můžeme ji podávat s vařenými mladými brambory, nebo třeba s bramborovými noky. Maso důkladně osolíme na všech stranách a necháme ho uležet v chladnu alespoň 3 hodiny, nejlépe přes noc. Hodinu před vařením ho z lednice vyndáme. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. V pekáči na plotně opečeme vepřový bůček nakrájený na malé kostky do křupava. Pak ho z pekáče vyndáme a dáme stranou. Hovězí maso osušíme papírovou utěrkou a v pekáči ho opékáme po každé straně asi 2 minuty. Nyní i maso z pekáče vyndáme a orestujeme v něm šalotky, utřený česnek a mrkev nakrájenou na menší kusy.Trochu osolíme a když se zelenina rozvoní, přidáme k ní tymián, koriandr a bobkový list. Ještě asi minutu opékáme a pak přidáme jablečný mošt. Přivedeme k varu a vše i ode dna důkladně promícháme.Do omáčky nyní přidáme pivo a když začne znovu vařit, vložíme do pekáče hovězí maso a bůček. Ujistíme se, že maso je téměř potopené v omáčce, pekáč přikryjeme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 3 až 4 hodiny. Občas víko zvedneme a maso polijeme omáčkou.Přitom z vrchu odstraňujeme přebytečný tuk. Měkké maso vyndáme z pekáče a nakrájíme na jednotlivé porce. Roštěnou na talíři obložíme nastrouhanou citronovou kůrou a nadrobno nasekanými mátovými lístky.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu roštěná mrkví, šalotkou, mátou citrónem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem

Naši partneři