Recept Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem

Detail receptu na jídlo Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem je pikantní a vydatné jídlo.
Můžeme ji podávat s vařenými mladými brambory, nebo třeba s bramborovými noky.

Maso důkladně osolíme na všech stranách a necháme ho uležet v chladnu alespoň 3 hodiny, nejlépe přes noc. Hodinu před
vařením ho z lednice vyndáme.

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. V pekáči na plotně opečeme vepřový bůček nakrájený na malé kostky do křupava. Pak ho z pekáče vyndáme a dáme stranou. Hovězí maso osušíme papírovou utěrkou a v pekáči ho opékáme po každé straně asi 2 minuty.

Nyní i maso z pekáče vyndáme a orestujeme v něm šalotky, utřený česnek a mrkev nakrájenou na menší kusy.Trochu osolíme a když se zelenina rozvoní, přidáme k ní tymián, koriandr a bobkový list. Ještě asi minutu opékáme a pak přidáme jablečný mošt. Přivedeme k varu a vše i ode dna důkladně promícháme.Do omáčky nyní přidáme pivo a když začne znovu vařit, vložíme do pekáče hovězí maso a bůček. Ujistíme se, že maso je téměř potopené v omáčce, pekáč přikryjeme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 3 až 4 hodiny. Občas víko zvedneme a maso polijeme omáčkou.Přitom z vrchu odstraňujeme přebytečný tuk.

Měkké maso vyndáme z pekáče a nakrájíme na jednotlivé porce. Roštěnou na talíři obložíme nastrouhanou citronovou kůrou a nadrobno nasekanými mátovými lístky.

Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem je pikantní a vydatné jídlo. Můžeme ji podávat s vařenými mladými brambory, nebo třeba s bramborovými noky. Maso důkladně osolíme na všech stranách a ne...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 6 min
  • Počet porcí 6

Recenze a hodnocení receptu Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem

Ingredience receptu Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem

450 g vepřového bůčku
2 kg hovězí roštěnky
2 hrnky jablečného moštu
5 stroužků česneku
8 ks mrkve
10 ks šalotek
2 lžíce koriandru
2 ks bobkového listu
1 hrnek nasekané čerstvé máty
citronová kůra ze 2 citronů
10 snítek čerstvého tymiánu
sůl
3 piva

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Hovězí
Hledat podobné recepty jako Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem

Podobné recepty jako Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů