recepty

Rohlíky z bezlepkové mouky


Rohlíky z bezlepkové mouky jsou nejlepší úplně čerstvé. Ty kupované se s nimi nedají vůbec srovnávat. Domácí pečivo je prostě domácí pečivo...
(celý recept)

Rohlíky z bezlepkové mouky jsou nejlepší úplně čerstvé. Ty kupované se s nimi nedají vůbec srovnávat. Domácí pečivo je prostě domácí pečivo....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 500 g universální bezlepkové mouky
  • 60 g rozpuštěného vepřového sádla
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 400 ml teplé vody
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • špetka kmínu
  • špetka hrubé soli

Způsob přípravy

Připravíme si kvásek smícháním droždí, cukru, lžíce mouky a 1 dl vlažné vody. Na teplém místě necháme kvásek asi 15 minut. Mezitím v míse smícháme mouku se solí a sádlem, přidáme kvásek a zbytek teplé vody.

Důkladně uhněteme hladké těsto, pak mísu přikryjeme čistou utěrkou a nechámeho až 2 hodiny kynout na teplém místě. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z každé poloviny uválíme kruh, který rádlem nakrájíme na čtvrtiny.

Z každé čtvrtiny vytvarujeme rohlík tak, že ji srolujeme od základny ke špičce a pak ohneme do tvaru rohlíku. Rohlíky naskládáme na vymazaný plech a necháme ještě asi 20 minut kynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 240 stupňů.

Nakonec vykynuté rohlíky posypeme troškou kmínu a hrubé soli a pečeme v předehřáté troubě 15 až 20 minut.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rohlíky z bezlepkové mouky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rohlíky bezlepkové mouky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rohlíky z bezlepkové mouky

Naši partneři