Roláda s banány a šlehačkou recept
Roláda s banány a šlehačkou je slavnostní moučník. Je ale také velmi jednoduchý a rozhodně stojí za vyzkoušení.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 banány
- 100 g cukru krupice
- 250 ml sladké smetany
- 60 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 35 g kakaa
- 60 ml vody
- 1 sáček želatiny na dorty
- špetka soli
- olivový olej na vymazání
- moučkový cukr na zdobení
Způsob přípravy
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. V míse ušleháme žloutky s cukrem do světlé pěny, . postupně přidáváme mouku a kakao. Nakonec do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Na plech rozprostřeme pečící papír, potřeme ho olejem a vysypeme moukou. Těsto na papír rozetřeme a v předehřáté troubě ho pečeme 10 až 15 minut. Pak na těsto položíme olejem namazaný pečící papír, srolujeme ho do rolády a necháme vychladnout.
Želatinu rozmícháme ve vodě a postupně do ní vešleháme smetanu. Hotový krém natřeme na rozloženou roládu a na něj naskládáme na plátky nakrájené banány. Roládu opatrně znovu stočíme, zabalíme do potravinové folie a uložíme do ledničky.
Po důkladném vychlazení hotovou roládu posypeme moučkovým cukrem a můžeme ji nakrájet.