recepty

Rostbíf


Rostbíf připravíme z kvalitního hovězího roštěnce. Plátky rostbífu můžeme podávat teplé i studené. Mohou být také součástí našeho pohoštění jako skvělý předkrm...
(celý recept)

Rostbíf připravíme z kvalitního hovězího roštěnce. Plátky rostbífu můžeme podávat teplé i studené. Mohou být také součástí našeho pohoštění jako skvělý předkrm....

Ingredience receptu

  • 1 kg roštěné
  • 2 lžíce mouky
  • 300 ml masového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Maso vcelku odblaníme a zbavíme přebytečného tuku. Pak ho pevně ovážeme potravinářskou nití.

Roládu osolíme, opepříme a potřeme ze všech stran worcesterskou omáčkou. Pekáč vymažeme olejem, vložíme do něj maso a v předehřáté troubě ho zprudka opečeme ze všech stran. Pak teplotu snížíme na 170 stupňů a dál zvolna pečeme, až je maso měkké.

Hotový rostbíf přendáme z pekáče do tepla. Šťávu v pekáči zalijeme vývarem ve kterém jsme rozmíchali mouku. Povaříme až omáčka zhoustne. Nakonec přidáme máslo a podle chuti osolíme a opepříme.

Rostbíf nakrájíme na tenké plátky a můžeme ho podávat. Omáčku nabídneme ve zvláštní misce.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rostbíf.
Hledat podobné recepty na internetu jako Rostbíf

Naši partneři