recepty

Rostbíf


Teplý rostbíf je pro Angličany součást svátečního oběda. My ho známe i jako studený, díky oblíbeným chlebíčkům...
(celý recept)

Teplý rostbíf je pro Angličany součást svátečního oběda. My ho známe i jako studený, díky oblíbeným chlebíčkům....

Ingredience receptu

  • 1 kg vysokého roštěnce
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • mořská sůl
  • čerstvé větvičky rozmarýnu

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 150 stupňů. Hovězí maso zbavíme šlach. Vrstvu tuku nařízneme křížem na kostičky. Ze všech stran maso osolíme a opepříme.

Na pánvi maso zprudka opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Pak ho potřeme dijonskou hořčicí a přidáme pár snítek rozmarýnu. Maso volně svážeme potravinářskou nití, aby drželo správný tvar.

Připravené maso položíme na rošt doprostřed předehřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut. Po upečení rostbíf zabalíme do alobalu a necháme ho tak 25 minut.

Nakonec maso dosolíme a dopepříme a krájíme na tenké plátky.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rostbíf.
Hledat podobné recepty na internetu jako Rostbíf

Naši partneři