Roštěná z vepřového masa recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Roštěná z vepřového masa je připravená z vepřové kýty. S dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem je dobrou variantou, když zrovna nemáte po ruce pravou hovězí roštěnku. I tak si velmi pochutnáte.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 80 g slaniny
  • zeleninový vývar
  • hladká mouka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika
  • olivový olej


Způsob přípravy

Na pánvi na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a dále za stálého míchání smažíme, až cibule zrůžoví.

Nakrájíme maso na plátky. Osolíme je, opepříme a posypeme lehce paprikou. Pak každý plátek obalíme v hladké mouce. V kastrole na rozpáleném oleji orestujeme zprudka a z obou stran všechny vepřové plátky. K masu přidáme cibuli se slaninou, podlijeme vývarem a přikryté maso zvolna dusíme do změknutí.

Během vaření maso podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě vše povaříme 5 až 8 minut. Nakonec omáčku dochutíme kořením a solí a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Roštěná z vepřového masa recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Roštěná z vepřového masa.
Nebo hledejte podobné podle části názvu roštěná vepřového masa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Roštěná z vepřového masa

Kde najít informace



×