Roštěnky z hovězího masa recept
Roštěnky z hovězího masa jsou oblíbeným jídlem a na našem stole je vídáme poměrně často. Příprava je jednoduchá a s kvalitním masem se na nich nedá nic zkazit.
Fotka: Mediawiki.org
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g hovězí roštěnky
- 500 ml hovězího vývaru
- mletý černý pepř
- sůl
- hladká mouka
- rostlinný olej
- 2 cibule
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na plátky a zlehka ho naklepeme. Okraje plátků špičkou nože trochu nařízneme, aby se při vaření nezkroutily. Po obou stranách je osolíme a opepříme.
V kastrole rozpálíme trochu oleje a plátky masa na něm zprudka po obou stranách opečeme. Odložíme je na talíř a v oleji nyní osmažíme nakrájenou cibuli dokud nezačne hnědnout. Pak cibulku zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a krátce provaříme. Nyní vrátíme do kastrolu maso, zalijeme ho vývarem tak, aby bylo ponořené, a na mírném plameni ho zvolna dusíme dokud nezměkne.
Během vaření roštěnky občas zamícháme a podle potřeby přidáme vývar nebo vodu. Hotové roštěnky podle chuti osolíme a opepříme. Oblíbenou přílohou k takto upravenému masu je rýže, těstoviny nebo houskový knedlík.