Roštěnky z hovězího masa recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření80 minPočet porcí4 porce

Roštěnky z hovězího masa jsou oblíbeným jídlem a na našem stole je vídáme poměrně často. Příprava je jednoduchá a s kvalitním masem se na nich nedá nic zkazit.

Fotka: Mediawiki.org
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g hovězí roštěnky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • hladká mouka
  • rostlinný olej
  • 2 cibule


Způsob přípravy

Maso nakrájíme na plátky a zlehka ho naklepeme. Okraje plátků špičkou nože trochu nařízneme, aby se při vaření nezkroutily. Po obou stranách je osolíme a opepříme.

V kastrole rozpálíme trochu oleje a plátky masa na něm zprudka po obou stranách opečeme. Odložíme je na talíř a v oleji nyní osmažíme nakrájenou cibuli dokud nezačne hnědnout. Pak cibulku zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a krátce provaříme. Nyní vrátíme do kastrolu maso, zalijeme ho vývarem tak, aby bylo ponořené, a na mírném plameni ho zvolna dusíme dokud nezměkne.

Během vaření roštěnky občas zamícháme a podle potřeby přidáme vývar nebo vodu. Hotové roštěnky podle chuti osolíme a opepříme. Oblíbenou přílohou k takto upravenému masu je rýže, těstoviny nebo houskový knedlík.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Roštěnky z hovězího masa recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Roštěnky z hovězího masa.
Nebo hledejte podobné podle části názvu roštěnky hovězího masa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Roštěnky z hovězího masa

Kde najít informace



×