Rozpečená rajčata se sýrem recept
Rozpečená rajčata se sýrem a kukuřičnou strouhankou, to je jídlo vhodné i pro vegetariány a celiaky. Navíc je zdravé, lehké a dietní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 větší pevná rajčata
- 60 g parmezánu
- špetka majoránky
- 1 zelená jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce kukuřičné strouhanky
- olivový olej
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Omytá rajčata seřízneme na špičce, odklopíme "víčko" a vnitřky opatrně vydlabeme. Vydlabané plody vevnitř lehce osolíme a opepříme.
Rajčatovou dužinu pokrájíme, smícháme se strouhaným parmezánem, nadrobno nakrájenou cibulkou, utřeným česnekem, kukuřičnou strouhankou a majoránkou. Přidáme půl lžičky olivového oleje, promícháme a touto směsí naplníme připravená rajčata.
Naplněná rajčata přiklopíme "víčkem" a naskládáme je do olejem vymazaného pekáčku. V předehřáté troubě je pak pečeme tak dlouho, dokud úplně nezměknou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory polité máslem a posypané nasekanou pažitkou.